Borzalmas kutyatámadás történt Rudabányán

Megosztás

Brutális kutyatámadás történt Rudabányán, az áldozat egy nyolcéves kislány, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Éppen nyolcéves kislányával sétált egy édesanya Rudabányán, amikor egy kerítés mögül az utcára kiszaladó kutya rontott rájuk. A helyiek azonnal az anyuka és a kislány segítségére siettek, amikor észlelték a bajt.

Végül egy férfinek sikerült egy lapát segítségével elüldöznie a megvadult állatot, így a kislány ki tudott szabadulni a kutya szorításából. Ezt követően a mentőszolgálat kiérkező munkatársai súlyos sérülésekkel szállították kórházba a fiatal lányt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajókazai Rendőrőrs szabálysértési eljárást indított az ügyben – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán.

Az eset kapcsán a rendőrség felszólított a felelős állattartás szabályainak betartására is.

Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni, azok kialakítása során tekintettel lenni korára, nemére és élettani állapotára.Az állattartó mindenkor gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről. Az állattartó köteles gondoskodni az állat szakszerű gondozásáról. A szakszerű és jogkövető gondozás fogalomkörébe esik kutya esetén a mikrochippel történő egyedi megjelölése, valamint az eb életkorának megfelelő veszettség elleni oltás megléte és széles spektrumú féreghajtó szerrel történő kezelése. – hívta fel az állattartók figyelmét a rendőrség.

Néhány hónappal ezelőtt Miskolcon is komoly riadalmat okozott egy elszabadult kutya. Erről szóló cikkünket itt olvashatják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek